TürkçeEnglishРусский
11 Şubat Cumartesi
Haberler

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Metin Albeyoğlu Güven Tazeledi

Tarih
:
22.03.2010
Kaynak
:
www.mucadele.com.tr
Haber Başlığı
:
Makina Mühendisleri Odası Başkanı Metin Albeyoğlu Güven Tazeledi
Makina Mühendisleri Odası Başkanı Metin Albeyoğlu Güven Tazeledi
Makina Mühendisleri Odası Aydın Temsilciliği’nin olağan genel kurulu Cuma günü temsilcilik binasında gerçekleştirildi. Genel Kurulda gerçekleştirilen yönetim kurulu seçimine tek liste ile girildi ve Metin Albeyoğlu başkanlığa tekrar seçilerek güven tazeledi.

Genel kurula katılanlar arasında Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Belediye Başkan Vekili Altan Güney ve TDH Aydın Temsilcisi, oda üyesi ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel de yer aldı.

Genel kurul öncesi bir konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Aydın Temsilcisi Metin Albeyoğlu, yaptığı konuşmada Aydın’da jeotermal enerjinin kullanımı ve bir teknopark kurulması konularına vurgu yaparak, özetle şu düşünceleri dile getirdi:

“Temsilciliğimiz bu anlamda TMMOB örgütlülüğü içinde Aydın İKK Sekretaryasını yürütmektedir.

TMMOB olarak 2009 yerel seçimleri öncesinde “AYDIN KENT SEMPOZYUMU” gerçekleştirdik. Bu çalışmalara destek veren İKK’na ve katılımcılarına teşekkür ediyoruz.

Geçtiğimiz dönemde gündemde tuttuğumuz jeotermal enerji kaynaklarından faydalanmak, önümüzdeki dönemde de Temsilciliğimizin gündeminde olacaktır. Jeotermal enerji ile Aydın’ın enerji şehri olmasını , bu sayede ihtiyacımız olan elektrik enerjisi, ısıtma, seracılık, termal sağlık turizm bölgeleri ve entegre tesislerin oluşumunu desteklemeliyiz. Önümüzdeki dönem yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları (jeo, güneş, rüzgar) sempozyumunu gerçekleştirmek istiyoruz.

“Mesleki örgütsel yapımızın geliştirilmesi için”

İlimizdeki ADÜ bünyesinde kurulacak Teknopark’ın ve mühendislik bilimleri fakültesinin bir an önce kurulmasını destekliyoruz. Özellikle Teknopark’ın oluşumu ile ilimizin bilim ve teknoloji üretebilen bir kent olmasını, ilimizin kendi insan yapısını, özellikle “teknik insan alt yapısını daha nitelikli, daha donanımlı” hale getirmiş olacağız.

Yerel yönetimler ile olan ilişkilerimiz için, AYDIN KENT Sempozyumundan çıkan sonuçlar ile kentimizin çağdaş, planlı, katılımcı, demokratik bir kent ve kentli olmamız için kentin sakini değil, sahibi olmalıyız. Bunun için TMMOB İKK bünyesinde yerel yönetim çalışmalarına ilişkin görüş ve önerilerimizi kamuoyu ve yerel yönetimlerle paylaşmalıyız.

Temsilciliğimizde bilirkişilik konusunda hizmet verebilecek 99 kişilik bir uzman ve yeter kadromuz vardır.

Temsilcilik olarak teknik hizmetler kapsamında yaptığımız kontrol ve ölçümler ise şunlardır.

Motor-şasi tesbiti---302 adet araç

LPG Sızdırmazlık raporu toplam---33.526 adet araç

Yeni montaj

LPG Montaj Tespit Raporu---7629 adet araç

Araç proje sayısı---657 adet

Mekanik Tesisat projeleri---2985 adet proje ((15-20.000 adet konut)

LPG Yetkili Personel Kursları ile---196 persenol

İş Makinası Operatörlük Kursları ile---150 personel

MİEM Kursları ile de

55 üyemize eğitimler verdik.

Bu hizmetler Kamudaki sorumluluğumuzun göstergesidir.

Jeotermal konusundaki hassasiyetimiz devam etmektedir. Bu konu yaptığımız çalışmaların ivme kazanması Sayın Valimizin Aydın’da göreve başlaması ve O’nun desteği ile hız kazandı, kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Sayın Valimizden bir ricamız var. Jeotermal konusu kamuoyunu o kadar çok meşgul etti ki , bu konuda bilgi kirliliği oluştu. Bunu aşmamız için Valimizin başkanlığında Özel İdare, Belediye başkanlığı, konuyla ilgili uzman sivil toplum örgütleri ve üniversitelerimizden oluşan bir “Jeotermal kaynaklardan faydalanma, geliştirme üst kurulu oluşturarak, böylece kamuoyuna daha teknik ve doyurucu bilgi akışını sağlamalıyız.

Mühendisliğimizi ve halkımızı ilgilendiren diğer bir önemli konu ise;

Yeni yapılacak binalarda enerji verimliliği kanunu ve enerji performans yönetmeliği şartlarına uygun projelerin yapımının sağlanması ve desteklenmesi işidir. Bu konudaki eğitimlerimize başlamıştık. Devam edeceğiz.

Diğer yandan uzun yıllardan beri eğitimini verdiğimiz “iş makinaları operatör yetiştirme kursu” ile bir çok yetenekli genci meslek sahibi yaptık. Bunu 2009 yılı içinde yapamadık. Çünkü mevcut bir genelge söz konusuydu.

İl Milli Eğitim Md., Halk Eğitim Merkezi Md.ve MMO ile yapılacak bir protokol ile bizler uzman kadromuzla bu sorunu aşabileceğimizi düşünüyoruz.”

Daha sonra gerçekleştirilen genel kurulun ardından oy verme işlemlerine geçildi ve seçim sonucunda Metin Albeyoğlu tekrar başkanlığa seçildi.

Genel kurulunda seçime giren tek listede şu isimler yer aldı:

-ASİL ADAY LİSTESİ

Metin Albeyoğlu (Başkan), Fikri Aydın, Ahmet Dönmez, İrfan Erkan, Yavuz Çelik.

-YEDEK ADAY LİSTESİ

Ayşe Füsun Özdikmen, Dilek Çakıcı, Pınar Değirmencioğlu, Mustafa Karul, Engin Kocaman.