TürkçeEnglishРусский
10 Şubat Cuma
Haberler

Trapez Sac

Tarih
:
09.07.2010
Kaynak
:
www.formcati.com
Haber Başlığı
:
Trapez Sac
Trapez Sac
Ülkemizde son yıllarda ciddi makine donanımlarına sahip üreticiler, geniş bir üretim yelpazesiyle son teknoloji ürünü makineler üretmektedirler. Makine üreticileri ülkenin bütününe rijit olarak yayılmamasına rağmen büyük çoğunluğu başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinde bulunmaktadır.
Anadolu da ise Konya ili başta olmak üzere Kayseri, Bursa , Eskişehir, Adana,Ankara,İzmir şehirleri makine üretiminin çokça bulunduğu illerdir.
Makine üreticileri yaptıkları üretimlerini iç piyasada değerlendirdikleri gibi, yurt dışına da ihracat yaparak ülkemizi dış ticaretine destek olmaktadırlar.
Makine üreticileri genellikle işletme binalarını organize sanayi bölgelerinde kurmaktadırlar.Büyük Marmara depreminden sonra Son yıllarda makine üreticileri işletme binalarında çelik konstrüksiyon yapıları tercih edip yalıtım ihtiyacı olmayan yatırımcılar da trapez sac ile işletme binalarının çatı ve cephelerini kaplatmaktadırlar.İşletmelerinde yalıtım ihtiyacı olan üreticiler iki kat trapez sac arasına yalıtım malzemesi serilmesi ile sandwich sistem olarak adlandırılan sistemi uygulamaktadırlar.
Trapez katmanlar boyalı trapez sac , galvaniz trapez sac alüminyum trapez sac olarak kullanlımakta olup,yalıtım dolgusu olarak taş yünü,cam yünü, polystren ve poliüreten levhalar kullanılmaktadır.
Bu sistem kompozit bir sistem olan Sandwich panellere göre şık bir tasarım olması vesilesi ile çatı ve cephe kaplamalarında yatırımcılara alternatif olmaktadır.